Aegon Magyarország Zrt.

Co_logo

FrontEnd Rendszer

Cégünk 2001 óta fejleszti az AEGON Magyarország Biztosító üzleti Frontend rendszerét. Kezdetben egy off-line, notebookon futó program volt Microsoft Visual FoxPro eszközzel megvalósítva, de 2005 második felétől egy komplex programrendszerré alakítottuk. A rendszer kiszolgálja a biztosító összes üzletágát (élet, vagyon, gépjármű, vállalati vagyon), a hitelintézetet és a nyugdíjbiztosítót. A rendszer jellemzője, hogy az üzleti logika leválasztásra került a felületekről, így ugyan azokat a DLL-eket használják a felsorolt modulok, így jóval gyorsabb és hatékonyabb a fejlesztésük. Adott modulban a felhasználói felületet/webinterface-t és az üzleti logikához történő csatlakoztatást kell csak fejleszteni. A fejlesztést 2008 óta Microsoft Visual Basic.Net  2005 fejlesztő eszközzel végezzük. A rendszer főbb komponensei:

 PC-s kalkulációs és ajánlat készítő program

A program végig követi az értékesítési folyamatot a bemutatóktól a kalkulációkon át az ajánlat készítésig. Az elkészült ajánlatokat a program automatikusan fel tudja küldeni a központi adatbázisba, onnan a változásokat (verzióváltók, törzsadatok) fogadni tudja. Adatcsere idejére szükséges on-line kapcsolat. Elsősorban saját laptoppal/PC-vel rendelkező üzletkötők, autókereskedések használják.

 ASP-s kalkulációs és ajánlat készítő program

Hasonló a funkciója, mint a PC-s programnak, azzal a különbséggel, hogy a felhasználók az AEGON által üzemeltetett webserverre jelentkeznek be, és közvetlenül a központi adatbázisba dolgoznak a központilag telepített programon, így az installálás, verzióváltás és törzsfrissítés számukra automatikusan megoldott. Üzletkötők, kisebb alkusz/bróker cégek, autókereskedések, és a belső adminisztráció használja.

 Központi kalkulációs és ajánlat készítő webservice.

Ez a modul a nagyobb bróker/alkusz cégek illetve az AEGON direkt és honlap számára nyújt kalkulációs és ajánlat készítési szolgáltatásokat. A szolgáltatások XML alapúak. A csatlakozó értékesítési rendszer előállítja a bekért információk alapján a híváshoz szükséges XML-t, azt átadja a webmethodnak, és a válaszban megkapja a kért eredményt pl: a kalkulált adatokat vagy az ajánlati PDF-et. Előnye, hogy ezáltal megvalósul az egységes adatellenőrzés, kalkuláció valamint az adatfelküldés, melyet a webservice modul végez.

 Központi adatkommunikációs webservice

A program verzióváltás, adatszinkronizálás, adatfelküldés, adatvisszatöltés folyamatait támogató webservice.

 Központi nyomtatási webservice

A rendszer ASP, és webservice elemei használják a nyomtatási feladatok elvégzésére. A webservice PDF file-okban állítja elő a kért dokumentumokat. Az üzleti logikát itt is különválasztottuk, az offline PC-s felhasználók is ugyan azokat az üzleti logika DLL-eket használják a nyomtatáshoz, mint a webservice.

 Backoffice rendszerekkel megvalósított kommunkiáció

A Frontend a keletkezett ajánlatokat, állapotlapokat, hitelkalkulációkat és kérelmeket fel kell adnia az adott backoffice rendszernek. Az átadás PLSQL tárolt eljárásokon keresztül történik.

A FrontEnd rendszer más rendszerekben megvalósított és kiajánlott funkciókat is elérhetővé teszi a felhasználói számára, melyet a Message Broker alkalmazás hívásával vagy webservice hívással valósít meg. A szolgáltatás két irányú, a kiajánlott FrontEnd funkciók is elérhetők e két csatornán.

CASCO paraméterező

  • A program az EUROTAX adatbázison alapuló díjszámítás és az ezekhez kapcsolódó paraméter táblák kezelését és a táblák változásainak eljuttatását végzik a backoffice rendszer és a FrontEnd felhasználók felé. A program havi rendszerességgel megkapott EUROTAX adatokból elkészíti a változásokat. A termékmenedzserek az eurotaxhoz kapcsolódó díj, köthetőség, önrész adatokat egy paraméterező felületen elvégezhetik. Az így kialakult táblákból a program elkészíti a változásokat, feladja a backoffice rendszer felé, és eurotax verzióváltót készít a FrontEnd felhasználók számára. Ennek letöltése és befogadása a FrontEnd oldalról teljesen automatizált.

 

Viszontbiztosítási program

A rendszer a viszontbiztosítás üzleti partnereit, eseményeit, üzleteit, szerződéseit és elszámolásait tartja nyilván aktív és passzív ágon is. Speciális nyilvántartást vezet a gépjármű károkról és azok kifizetéseiről. A rendszer Microsoft Visual FoxPro-ban készült.

[Főoldal] [Cégadatok] [Referenciák]

© Copyright 1996-2018. Co-Star Kft.  Minden jog fenntartva.